Като е загасен двигателя педала на съединителя е мек и се натиска и връща без усилие. Като запаля двг педала става по- твърд и се връща сякаш на степени. Не мога да разбера каква е връзката между запаления двг и спирачната течност дето е в помпите на съединителя /там няма серво като на спирачките/. Или проблема е в самия съединител?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Чудноват проблем с педала на съединителя?
Collapse
X
-
Re: Чудноват проблем с педала на съединителя?
Първоначално публикувано от boianКато запаля двг педала става по- твърд и се връща сякаш на степени.97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Мисля че съединителя ми не буксува. Този проблем не го прави винаги- на 20-30 натискания се оправя за малко и после пак. Ама като е градско във Варна- спри- тръгни и ми е малко мъка, сякаш изведнъж зацепва, сякаш няма полусъединител. Btw Благодарско на Yon за фанелките, пера и обличам.
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
аз имах подобен проблем ... даже си мислех че съединителя е заминал
и в една прекрасна вечер потъна леко и няма превключване на скорости ... оказа се че маркуча на лагер помпата на съединителя
се е бастисал, имало е въздух в системата и се е "оговнил" в един момент ... както и да е ... зех си нов маркуч от Александър Ауто и ми го смениха .. гадното е че е малко скъп за 40 см маркуч ама си има щуцер и резба... а и освен това мойта се беше "напикала" през ноща когато това се случи ... иначе съединителя в момента е супер
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Значи само един път ми е правил номер педала- на бензиностанцията преди да тръгнем на гости на Бургас, ми потъна и трябваше да го върна с крак, после го натиснах няколко пъти и се оправи. Къде се намира този маркуч да го погледна и къде е тая лагер помпа? Колко пари е маркуча? И без това ще сменям спирачни маркучета, че на едното му се е цепнала външната гумена обвивка, а и са се втвърдили от старост.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
ми 55 лв от Алекс Ауто
а иначе маркуча влиза в лагер-помпата на съединителя
и излиза от някакъв разпределител, който е на шасито
преполагам за течността и е 40 см дълъг
и доколкото разбрах са 3 модела от тея
а този дет ми трябваше на мен е щуцер-резба
иначе да ... като припомпиш се оправа нали ?!
е да ама не задълго
провери го това ... но може и друг да е проблемаAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от boianА защо ми го прави само на запален двг? На изгасен двг, педала е супер
1. Евентуално аксиалният лагер на съединителя да е пред блокаж(тогава обаче трябва и да вие или свири)
2. По-малко вероятно аксиален луфт на коляновия вал на мотораAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Нищо не свири, а знам как се чува лагер на съединител. Днес на първо палене никакъв проблем за 2-3км. На второ палене пак почна да се вкочанясва- леко се натиска и малко на степени се връща /сякаш заяжда някаква гума някъде/. Имам чувстото че колкото повече превключвам /градско каране/ толкова се задълбочава проблема. Не ми тече от никъде спирачна течност, АБС бачка без проблем, спирачки супер. Скоростите се превключват добре без хъхрене, съединителя зацепва около долна 1/3.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Проблема е в съединителят.
Притискателният диск омеква, едновременно с вкопаване на лагера и ефекта е този за който говориш.
За сега ако не ти пречи толкова много си карай така спокойно.
Ако имаш пари и време да го смениш, ще се оправи.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Проблема може да е в горната помпа на съединителя. Тя връща самия педал на съединителя(колегата каза, че го връща с крак). Ако колата няма проблем с тръгването( не буксува, не вие) проблема сигурно е в помпите и в случая- в горната.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
А коя е горната помпа? И защо само на запален двг, ако е помпа? Странно, но като застудя и проблема изчезва, но само докато загрее двгAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
Comment